Het verhaal

Over ons

Over ons

Het wijndomein ligt in het hart van het pittoreske dorpje Sint Geertruid in het Mergelland Zuid Limburg.

Onze passie voor wijn is ontstaan door verschillende wijnen te proeven, wijnreizen te maken als ook wijn studies te volgen. Het fascineerde ons zo dat wij in 2016 besluiten om in onze achtertuin een kleinschalige wijngaard aan te leggen met 325 druivelaars en Wijndomein D’Hunes is geboren. In 2018 maken we van onze druivenoogst onze eerste eigen wijn: Santé Gertrude Pinot Blanc.

Het smaakt naar meer. Die eerste aanplant, die eerste oogst en die eerste wijn geeft ons de overtuiging, het vertrouwen en lef om door te zetten. Trouwens, de romeinen wisten toen al dat deze ‚Äėachtertuin‚Äô een ideale habitat was voor wijn. Voor wijndruiven een uitstekend mineraalrijk, kalk- steen en l√∂ss terroir. En dus durven wij het aan om ons wijndomein uit te breiden over vijf zuidoostelijk geori√ęnteerde hellingen in de gemeente Eijsden-Margraten en om verschillende druiven soorten aan te planten waaronder: Chardonnay, Viognier, Pinot Grigio, Riesling en Pinot Noir waarmee we onze Sant√©¬†wijnen maken.

Deze druivenstokken zijn aangeplant in Sint Geertruid, Mheer, Banholt, Eckelrade en Mesch. Deze laatste locatie loopt grenzeloos door in de Belgische Voerstreek. Het domein bestaat momenteel uit 4 hectare wijngaard en wordt in 2023 uitgebreid tot 6 hectare.

Onze wijnen kenmerken zich door passie,  ambacht, nostalgie, bourgondisch en ons streven is een eerlijk product met een hoog kwaliteitsgehalte. Niet alleen het schenken van wijn heeft onze aandacht, maar zeker ook het schenken van GASTVRIJHEID.

Inmiddels heeft Wijndomein D’Hunes hun eerste zilveren medaille ontvangen van Mundus Vini The Grand International Wine Award

 

Het moge duidelijk zijn, het hart van de Limburgse Wijnbouw doet steeds meer kloppen in het Heuvelland.